My Image
My Image
My Image
Nederlands 

Het droomhuis fungeerde ooit als huisje van Hortense en Firmin. Kristof Braekman en Renate Els Aerts hebben zich zowat genesteld in de typetjes van Hortense en Firmin. Het zijn "brave mensen", de ietwat oudere jan modalen die graag volksspreuken gebruiken, clichés spuien en kiezen voor de grote zekerheden.
We laten Hortense even aan het woord:

Het zit zo:
Op een donkere zwarte zondag, onze Firmin en ik, wij hadden net en bloc onze 'champignons op onze wijze' gegeten,(zie recept naast deze tekst klik erop voor een grote versie…), waren wij in onze geblokte toestand aan 't nakeuvelen.
Het maakte ons wat triestig dat nogal wat mensen ons verkeerd zouden begrijpen, dit vanwege onze geblokte toestand. Want onze Firmin en ik houden wel van propereteit, zijn een beetje op leeftijd en behoren ook tot de degelijke burgers, maar wij zien alle mensen graag en zijn vierkant tegen vervlakking.
Dat komt natuurlijk ook weer door ons postuur. Wij hebben namenlijk veel raakvlakken.
Ik heb dan tegen onze Firmin gezegd:' Schattenblok, wij moeten ons meer onder de mensen begeven, wat meer kleur brengen in deze donkere dagen. Als gij wat schone liedjes schrijft dan kunnen we ons profileren als vrolijke vriendelijke blokjes '
Ik heb mij dan een schone chemisier aangeschaft, onze Firmin is achter zijn geblokte piano gekropen en we waren er klaar voor.
We zijn eerst op 't Koningspleintje gaan wandelen, dan naar 't station en de zologie. Al liep het wel eens een beetje vierkant, het ging ons goed af. Geregeld gingen wij en bloc op stap, we passeerden den Dam, 't Scheld en 't Sint-Anneke. Veel brave mensen tegen gekomen die ons met hunne Kodak trokken. Prachtige foto's.
We zijn ook nooit benauwd geweest. Misschien vanwege onze scherpe kantjes, al moet ik zeggen dat we die nooit hebben moeten gebruiken.
Enfin, dat heft zo jaren geduurd en ik ben zo vrij om te zeggen dat wij zeker ons geblokt steentje hebben bijgedragen tot een vriendelijke middenstad.
Wij werden zelf geïnviteerd in Holland en bij 't jonk volk op festivals.
Gisteren, toen onze Firmin en ik weer eens en bloc onze 'Champignons op onze wijze' hebben gegeten en gezellig nageblokt hebben, wel gisteren zijn wij tot een besluit gekomen.
Voor de studenten geldt: 'Wie blokt blijft'. Maar voor den gemiddelde Belg kunnen we wel stellen dat het blok verdwijnt.
Wij hebben dan ook en bloc besloten om ons te ontplooien ( zie tekening bij recept onder deze tekst).
Wij trekken ons terug, gaan niet bokken, dat ligt niet in onze aard. We blijven er op doorblokken. Virtueel.

English